Vandreture og Retræter

Hvad er Vandre Retræter

VandreRetræte er for dig, der har lysten og modet til at begive dig ud på en indre- og ydre vandring, hvor du udfordres alene og i samspil med andre.
En rejse i flertydig forstand og ofte en meget personlig oplevelse. Den er timeout fra hverdagens trivialitet, kompleksitet og til tider hektiske familie- og arbejdsliv.
VandreRetræte er en blanding af forskellige elementer. Vandretur, samtaler og stilhed, nærvær og opmærksomhed, sjov og hygge, fordybelse og refleksion ved bålet og ligeledes det at være hinandens medvandrere for nogle dage.
Morgen, middag og aften er der inspirationer til hjernen, kroppen og sjælen, fx gennem korte oplæg og tekster, en sang, en bøn eller et meditationsord til refleksion for den moderne pilgrim. Fx til antagelsen: ”Det, vi tænker og definerer om os selv og vores liv, giver næring til det, som sker nu og i fremtiden”.
Det er i selskab med stilheden og sig selv, at chancen for fordybelse og refleksion opstår. Det være sig over de lette, men ligeledes til tider eksistentielle spørgsmål i forhold til det aktuelle liv, eller livet vi fremadrettet gerne vil leve.
Refleksioner som kontinuerligt må foretages, når ønsket er at bevare og understøtte autenticiteten i livet – alene og sammen med vores kære.

Hvorvidt vi ønsker at leve autentisk, er omtænksomme eller ej, så er VandreRetræter en effektiv vandring mod at blive skarpere på sine værdier, sig selv og sit liv.
Vandringen begynder hver dag i stilhed. I Stilhedens univers genfinder vi kontakten til den indre stemme. Senere på formiddagen åbnes op for tale og mulighed for at dele indbyrdes. Hvis du vælger at vandre hele dage med stilhed og naturens lyde, er det hvad du gør.
Vandringen foregår sammen og hver for sig.
Vi kan forholde os til naturens gang, til lokalt brygget øl, til fuglenes sang eller blot til ingenting – udover berigende samvær med hinanden. Hvor svært og nemt kan det være på én og samme tid?!
VandreRetræte er at rejse i naturen, i det mentale, filosofiske og spirituelle liv.
Vores udgangspunkt for VandreRetræte er et kristent livssyn, alle er velkomne uanset tro, overbevisning eller fravalg af samme.

Hvor

VandreRetræterne foregår forskellige steder; fx på Camønoen, Hærvejen eller SöderÅsen. Dermed vandrer vi gennem unik natur – natur i uendelige mængder der berører og beroliger dit indre, som er befordrende for kreativitet og frigør mental kapacitet.
Vi overnatter på unikke herberger, bed-and-breakfasts eller i hytter – i almindelige senge og under basale overnatningsforhold. Hver nat er der desuden mulighed for overnatning i bivuak.
Dagsvandringerne er estimeret til mellem 11- og 30 km, afhængig af hvilken tur du vælger.

Forårets Vandre Retræte er på Hærvejen 5. – 7. juni

Turen går gennem plantager, istidslandskab, Danmarks ældste Hedeskov, via hulveje og lynghede til en af landets dybeste søer, hvor vi nyder udsigten udover landskabet med stejle skrænter og slugter ned imod Hald Sø. Via Dollerup Bakker bevæger vi os op mod Herberget på Hald Hovedgård.
Sidste del af vandringen er bl.a. gennem plantage- og skovområdet inden vi kommer frem til Viborg. Her afrundes, senest kl. 16 i det der antages at være verdens største granitkirke: Viborg Domkirke.
Der er højst plads til 10 personer på vandringen.
Se Begivenhed på VandreRetrætes Facebookside.

Arrangører

• Jens Falk
• Claus O. Søndergaard

Kommende Vandre Retræter

Forårsvandring på Hærvejen d. 5 -7. juni.
Efterårsvandring 18 – 20. september

For yderligere information se https://vandreretraete.dk/

Har du lyst til i nogle dage at trække stikket fra hverdagens kompleksitet og krav, fokusere på stilhed, fordybelse, en mental og ydre vandring eller måske sejlads?
 
Så kontakt mig for nærmere information om #VandreRetræte